Насловна Најновије Сутра комеморација и сахрана Љубише Араманде и његове кћерке

Сутра комеморација и сахрана Љубише Араманде и његове кћерке

215
0

У Приједору ће сутра бити сахрањени предсједник Планинарског савеза Републике Српске Љубиша Араманда /47/ и његова кћера Андреа /23/, који су погинули у паду спортског авиона посљедњег дана прошле године.

Они ће бити сахрањени на Градском гробљу у 14.00 часова.

Kомеморација ће бити одржана сутра у подне у Позоришту Приједор, а књига жалости у холу позоришта биће отворена од 10.00 часова.

Из Планинарског друштва „Kлековача“, подсјетили су да је Љубиша 20 година био веома активан члан овог друштва.

„Kао наш представник био је у управним тијелима Планинарског савеза Републике Српске, а у три мандата предсједник Савеза. Најбитнија функција на којој је био је вољени син, супруг и отац. Иза њега су многе похођене планине и планински врхови. У љепоте планинарства је увео своју породицу и многе људе око себе“, истакли су из овог планинарског друштва.

Истичу да је Љубиша био покретач безброј акција и активности, али само с циљем да људи буду срећни и на окупу.

„Посједовао је способност да те приволи на нешто од чега имаш страх зато што је непознато, а касније схватиш колико си срећан и шта си могао да пропустиш“, навели су из „Kлековаче“.

Из Градске управе Приједор раније је најављено, да ће дан сахране оца и кћерке бити проглашен даном жалости.

Предсједник Планинарског савеза Републике Српске Љубиша Араманда /47/ и његова кћерка Андреа, погинули су 31. децембра у паду спортског авиона у близини аеродома у Приједору.

ИЗВОРсрна, фото Banjaluka.net
Претходни текстПатријарх Порфирије 9. јануара у Бањалуци
Сљедећи текстУ сриједу читање Божићне посланице