Насловна Најновије Сутра отварање легата Бранка Брђанина Бајовића

Сутра отварање легата Бранка Брђанина Бајовића

194
0

Отварање легата професора Бранка Брђанина Бајовића биће уприличено сутра у Народној библиотеци „Бранко Чучак“ на Хан Пијеску, рекла је Срни директор ове установе Озренка Ђурић Радуловић.

Отварање веома богатог легата почиње у 18.00 часова у читаоници библиотеке, рекла је Радуловићева и додала да је ту пуно литературе из области драматургије, домена позоришта, филозофије, књижевности.

Радуловићева се нада да ће та стручна литература помоћи свима који се баве драматругијом, театрологијом и истраживањем позоришних ђела.

Она је појаснила да се легат отвара у сусрет Дану библиотека Републике Српске 9.октобра и изразила наду да ће Брађанин присуствовати свеченом чину.

У оквиру овог легата библиотека је до сада преузела више од 640 књига, а Радуловићева наводи да ће их добити још приликом отварања, па да ће легат бројати око 1.000 библиотечких јединица.

„Посебно нам је драго што је професор Брђанин одабрао да баш наша библиотека добије богат и вриједан поклон. То долази од човјека који нас је подржавао у више активности и изразио је жељу да његов легат буде у библиотеци гђе је и легат његовог пријатеља Бранка Чучка“, каже Радуловићева.

Бранко Брђанин Бајовић је српски књижевник, позоришни критичар, драматург, аутор научних студуја, књига, стручних и научних радова из области драме, позоришта, књижевности, редовни професор Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и драматург Народног позоришта Републике Српске.

Радуловићева је подсјетила да је библиотека недавно добила 163 књиге од Народне библиотеке Србије и да је књижни фонд, уз легат Бајовића, значајно обогаћен.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНова школска година, стари пријатељи
Сљедећи текстДанас научни скуп у Андрићграду