Насловна Најновије Сутра почиње турнир у уличном баскету „3×3 Источно Ново Сарајево“

Сутра почиње турнир у уличном баскету „3×3 Источно Ново Сарајево“

226
0

Викенд пред нама доноси нам још један спортски догађај који из године у годину постаје све популарнији у нашем граду.

Турнир у уличном баскету „3×3 Источно Ново Сарајево“, у организацији истоименог клуба, одржаће се на терену у парку Гаврило Принцип. 

„За сада имамо 12 екипа и очекујемо још пријава. Пар екипа долази из Србије, нажалост двије екипе из Црне Горе су одустале од такмичења на турниру. Поред мушке конкуренције, на турниру ће учествовати и 6 женских екипа, такође конкуренција сениорки“, каже Стефан Којић, члан организационог одбора турнира.

„По први пут у Источном Новом Сарајеву на турниру биће постављена професионална подлога, праћена монтажним трибинама и професионалним кошем. Уколико временски услови не буду повољни, турнир ће се одржати у новој дворани на Тргу Србије“, истиче Којић.

Када је ријеч о програму турнира, биће веома занимљиво.

„Осим такмичарског дијела, имаћемо и ревијални дио – хуманитарно шутирање тројки, потом насумичним извлачењем са трибина ћемо изабрати неколико гледалаца који ће шутирати слободна бацања и који ће добити промотивне награде. Такође, по први пут ће бити одиграна утакмица ветерана који су дали значајан допринос баскету и кошарци на подручју Источног Сарајева. Ове године, турнир ће имати највећи наградни фонд у износу од 4500 КМ“, навео је Којић.

ИЗВОРSportEast
Претходни текстОчекује се раст цијена горива на пумпама у Српској
Сљедећи текстЦвијановић: Треба да позовемо Лагумџију на консултације због фалсификовања Гутересовог писма