Насловна Најновије Сутра промоција књиге „Прича о никоме и ничему“ Јанка Самоуковића

Сутра промоција књиге „Прича о никоме и ничему“ Јанка Самоуковића

311
0

Матична библиотека Источно Сарајево организује промоцију књиге „Прича о никоме и ничему“ Јанка Самоуковића, која ће се одржати у сриједу, 18. октобра, у 18.00 часова у Интерент читаоници Матичне библиотеке.

Књига „Прича о никоме и ничему“ инспирисана је боравком аутора у логору Силос у Тарчину, рекла је за Јутарњи програм Радија Источно Сарајево библиотекар Матичне библиотеке Источно Сарајево, Слађана Братић.

Она додаје да је аутор као двадесетогодишњак одведен је у логор у коме су се дешавале многе ружне ствари за око 700 затвореника, а да је Јанко Самоуковић из ове голготе изашао жив, али и јак човјек кога није затровала мржња.

О књизи ће поред аутора говорити и доц. др Раде Вучићевић.

Братићева се осврнула и на Дане отворених врата, који су организовани у Матичној библиотеци од 9. до 13. октобра, исткавши да је у овом периоду у библиотеку учлањено 210 нових чланова. Упис је био организован по промотивној цијени од 5 КМ, док је за пензионере упис био бесплатан. 

У току Дана отворених врата, а поводом Дана библиотекара Републике Српске, Матична библиотека Источно Сарајево обновила је фонд библиотеке новим књигама. Донацијом Града Источно Сарајево нови наслови обогатили су Одјељење за дјецу, Одјељење белетристике и Одјељење стручне књиге.

Од средстава из исте донације нови наслови нас очекују и након посјете Сајму књига у Београду, истакла је Братићева.

 

ИЗВОРртвис
Претходни текстЛишен слободе због кривичног дјела „Тјелесна повреда“
Сљедећи текстУ саобраћајној незгоди у Источном Новом Сарајеву тешко повријеђене двије жене