Насловна Најновије Сутра се навршава 25 година од убиства Славка Ћурувије

Сутра се навршава 25 година од убиства Славка Ћурувије

69
0

Двадесетпет година од убиства уредника и власника листа „Дневни телеграф“ Славка Ћурувије, навршава се сутра, а његове убице су и након судског епилога и даље на слободи.

Убиство Ћурувије једини је случај убиства новинара у Србији, који је добио судски епилог, али су због лоше вођене истраге од тужилаштва убице и даље на слободи, док о налогодавцима истраге никада није било, саопштено је из Удружења новинара Србије.

Presuda za ubistvo Slavka Ćuruvije | Info | Region

Удружење новинара и Независно удружење новинара Србије, сутра ће са члановима породице Ћурувије, пријатељима и колегама у 12.00 часова код спомен-обиљежја у Светогорској улици 35 у Београду, положити вијенце на мјесту убиства Ћурувије.

DETALJI UBISTVA ĆURUVIJE Dok je s Brankom Prpom šetao Beogradom, pratilo ga je 30 pripadnika DB, a onda su u njega ispalili 17 HITACA

Новинар, уредник и власник „Европљанина“ и „Дневног телеграфа“ Славко Ћурувија, убијен је у Београду 11. априла 1999. године, током НАТО бомбардовања СР Југославије, испред зграде у којој је живио.

Суђење за ово убиство почело је 2015. године, а првостепени суд је два пута донио исту пресуду, којом су четворица окривљених осуђена на укупно 100 година затвора.

Посљедњом пресудом Апелационог суда они су ослобођени. Наиме, овај суд је у фебруару, 10 мјесеци након што је пресудио, преиначио првостепену пресуду којом су припадници некадашње Службе државне безбједности Србије Радомир Марковић, Милан Радоњић, Ратко Ромић и Мирослав Курак, били осуђени на казне затвора, те их правоснажно ослободио.

ИЗВОРсрна, фото EV/FMS - RTRIBRG
Претходни текстИсточни Стари Град: Ученицима одржано предавање и подијељени пакети за одржавање оралне хигијене
Сљедећи текстТрново: До 8. маја пријаве на јавни позив за бањску рехабилитацију