Насловна Вијести Суђење за пљачку тешку 49 милиона евра, један од осумњичених ухапшен у...

Суђење за пљачку тешку 49 милиона евра, један од осумњичених ухапшен у БиХ

372
0
Суђење за једну од највећих пљачки у берлинском подземљу почело је у петак у суду у Берлину, а један од осумњичених ухапшен је у јуну мјесецу у Босни и Херцеговини и изручен Њемачкој.

Наиме, ради се о пљачки сигурносног трезора у берлинској Фасаненстрассе, гдје су лопови упалу 19. новембра, 2022. године и отварали сефове пуних 12 сати. Њихов укупни плијен је процијењен на 49 милиона евра!

Директни извршиоци пљачке припада тзв. Мири клану, арапском клану познатом у њемачком подземљу, а сви они имају њемачке пасоше. Инсајдер им је био једна од руководилаца компаније коју су опљачкали. Њему су обећали милионски износ.

Томас Ст., један од главних руководилаца опљачкане установе, иако осумњичени, уједно је и крунски свједок. Он се налази на тајној локацији са својом породицом, јер му је живот угрожен с обзиром да их је све одао.

Како преносе њемачки медији, они су за 12 сати успјели да од 2000 сефова отворе 295, из којих су узели накит и све што је вриједно. У њиховом плијену налази се само 996 луксузних сатова.

Осумњичени, који су се појавили пред судом су Билал М. (42) из Шенеберга који је са Томасом Ст. и раније “сарађивао”. Наводно, постоји сумња да су њих двојица “опрали” више од 18 милиона евра сумњивим трансакцијама.

Други осумњичени је Махмуд М. (26) из Нојкелна, који је уједно и најмлађи у групи. Он је наводно нећак Мухамета Х, такође осумњиченог, из мјеста Рудов, који је у криминалним круговима познат као “Мо”. Он је отац седморо дјеце, експерт за провале и човјек за “компликоване случајеве” у берлинском подземљу.

Четврти осумњичени је Кенан С. (28), исто из Нојкелна који је био прерушен у заштитара. Он је исто познат њемачкој полицији, углавном због оружаних пљачки. У вријеме злочина био на условној слободи. Ухапшен је у јуну мјесецу у Сарајеву и изручен Берлину, преносе Независне.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текстЛана Пудар четврта на Свјетском купу у Берлину
Сљедећи текстДанас топло, увече наоблачење