Насловна Најновије СШЦ „Василије Острошки“ Соколац – Полицијски службеници представили Средњу школу унутрашњих послова

СШЦ „Василије Острошки“ Соколац – Полицијски службеници представили Средњу школу унутрашњих послова

86
0

Припадници МУП- а Републике Српске, заједно са службеницима Полицијске станице Соколац, представили су данас ученицима другог разреда средње школе  у Сокоцу услове уписа у Средњу школу унутрашњих послова.

фото: Инфо центар Соколац

Инспектор за прекршајна права, јавни ред и мир Средње школе унутрашњих послова Управе за полицијско образовање Марија Маркановић, рекла је да је потребно да ђаци имају завршен други разред средње школе, да буду млађи од 18 година и да имају општу, физичку и психичку спремност као и да су здравствено способни.

Средњошколцима СШЦ „Василије Острошки“ Соколац, појашњено је да им је у Центру за обуку у Залужанима, обезбијеђен бесплатан смјештај и храна, наставне и ваннаставне активности, могућности кориштења теретане, бављење рекреативним и професионалним спортовима кроз разне секције.

  • Школовање је бесплатно и они који буду примљени и буду исупуњавали опште и посебне услове, МУП Српске са њиховим родитељима потписаће уговоре, рекла је Маркановићева. Истакла је да по завршетку могу наставити образовање као послије било које четверогодишње школе, а ове године право на упис имаће 120 припадника мушког и 20 припадница женског пола.
фото: Инфо центар Соколац

Михајло Субашић, ученик другог разреда економске школе, рекао је да би волио да постане полицајац и да му је данашње представљање свих детаља било корисно, те да ће му помоћи у даљем доношењу одлука о одабиру будуће професије.

Конкурс за препис ученика другог разреда средње школе у Средњу школу унутрашњих послова у Бањалуци биће отворен у марту.

ИЗВОРИнфо центар Соколац
Претходни текстДодик: Нема европског пута са ОХР-ом и страним судијама
Сљедећи текстФондација “Српска кућа“: Незапамћени притисак на хуманитарни рад, настављамо даље још јаче