Насловна Најновије Такмичари џиу џицу клуба Славија у склопу репрезентације Републике Српске / БиХ...

Такмичари џиу џицу клуба Славија у склопу репрезентације Републике Српске / БиХ наступили на Балканском првенству у Подгорици (Фото)

148
0

Протеклог викенда такмичари џиу џицу клуба Славија у склопу репрезентације Републике Српске / БиХ наступили су  на Балканском првенству у Подгорици које је окупило 1270 такмичара из 24 државе.

Славијаши су добили 2 првака и 2 вицепрвака Балкана. Нина Рајак постала је првакиња Балкана у узрасту до 14 година, категорија -44кг. До првог мјеста стигла је побједивши противницу из Грчке у првом колу, затим противнице из Румуније у наредна два кола, те је у финалу апсолутном доминацијом савладала противницу из Пољске и на тај начин постала првакиња Балкана. Митрић Катарина такођер је постала првакиња Балкана у истој узрасној категорији,  до 36кг. Њена противница у финалу била је из Црне Горе али није могла приступити финалном мечу.

Славијини најмлађи такмичари Митровић Вук и Нишић Теодора постали су вицепрваци Балкана у узрасту до 10 година. Теодора је приказала сјајне борбе, остваривши 2 побједе над противницама из Грчке те један пораз гдје су пресудила 2 бода против такмичарке из наше  Репрезентације. Ово је Теодорино 2. Балканско првенство, након прошлогодишње бронзане медаље стигла је и сребрена. Митровић Вук први пут је наступао за Репрезентацију и представио свој клуб на, за његов узрас, највећем такмичењу. У конкуренцији од 13 такмичара, побједивши борце из Црне Горе, Румуније Вук је стигао до финала, од њега био је бољи противник из Црне Горе, те је Вук освојио најважнију медаљу до сада, сребро на Балканском првенству.

Срце на татамију оставили су кадети, највеће наде Славије, Шантић Филип у узрасту до 16 година, од 23 такмичара Филип је након 5 борби, од којих 3 побједе и 2 пораза остварио 9.мјесто. Нишић Урош заузео је 5.мјесто, изгубивши нажалост у полуфиналној борби, овога пута бронзана медаља је измакла, Урош је до сада наступао на много првенстава и стални  је члан такмичарске екипе.Ристић Катарина наступала је у категорији до 18 година, 52кг, и успјела доћи до полуфинала гдје је резултатом 12:12 побједа припала противници која је постигла више ипона. Катарина се овим спортом бави непуне 2 године те је овај резултат заиста сјајан. Боје Славије и репрезентације бранили су и Антуновић Милан, Бабаљ Данијел,Баљак Наташа, Петровић Кристијан, Гојмерац Ирис, Иконић Димитрије, Илић Алексеј, Квргић Вељко, Мацан Даница, Ждрале Ања.

Екипу су предводили тренери Бањанин Миа и Ђукелић Александар.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ИЗВОРртвис
Претходни текстИнфраструктурни радови на подручју општине Источна Илиџа (Фото)
Сљедећи текстКошаркашице Србије против Португала, С. Македоније и Украјине у борби за ЕП