Насловна Најновије Тегелтија: Контролно поновно бројање не постоји у Изборном закону

Тегелтија: Контролно поновно бројање не постоји у Изборном закону

181
0

Контролно поновно бројање гласова не постоји као термин у Изборном закону БиХ, чланови Централне изборне комисије БиХ свјесно су прекршили закон и против њих су већ поднесене кривичне пријаве, изјавио је савјетник српског члана Предсједништва БиХ за правна питања Милан Тегелтија.

Коментаришући данашњу кориговану наредбу ЦИК-а БиХ о поновном бројању гласова за ниво предсједника Републике Српске, Тегелтија је навео да су чланови ЦИК-а брутално прекршили Изборни закон мислећи да ће то моћи проћи „тек тако“.

– Сада траже модусе како би то упаковали, али иду из грешке у грешку јер се термин „контролно поновно бројање“ нигдје не помиње у Изборном закону и то је апсолутно противзаконито – истакао је Тегелтија за Срну.

Он је нагласио да су кривичне пријаве због злоупотребе службеног положаја или овлаштења већ поднесене.

– Сасвим сам сигуран да ако постоји само слово „П“ од правосудђа у БиХ да ниједан тужилац неће моћи да пређе преко оваквих радњи чланова ЦИК-а, а да их не квалификује као кривично дјело и поступи у складу с тим – закључио је Тегелтија.

Централна изборна комисија  БиХ данас је кориговала наредбу о поновном бројању гласова за ниво предсједника Републике Српске, наводећи да је ријеч о контролном бројању којим се утврђују изборни резултати по службеној дужности, а не по приговорима.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПозната имена свих будућих посланика Народне скупштине Републике Српске
Сљедећи текстРукометаши Србије против Финске почињу квалификације за ЕП