Насловна Вијести Источно Сарајево Тешановић: Могли смо боље, али подмлађивање екипе је наш успјех

Тешановић: Могли смо боље, али подмлађивање екипе је наш успјех

195
0

Рукометаши Славије су тек окончану сезону у Првој лиги Републике Српске окончали на шестом мјесту табеле са 22 освојена бода. Гледајући објективно могло се више, али с обзиром на то да је клуб практично кренуо од ‘нуле’, минула сезона може се посматрати као сезона стабилизације.

Кренуло је одлично. Соколови су у прва четири кола уписали три побједе. Константно је Славија била у врху табеле, а онда је у наредних шест рунди уписала четири побједе и два пораза. Довољно да се у посљедње коло уђе са шансом за јесењу титулу. Требала је Соколовима домаћа побједа против брчанског Јединства да би се окитили шампионским ловорикама. Ипак, услиједио је реми (32:32), те је на крају прво мјесто измакло за свега један бод. Било је тада свима јасно да Славија има квалитет за сам врх табеле, иако након турбулентног почетка то није био циљ.

Током паузе било је промјена. Један од најбољих играча Соколова у првом дијелу сезоне Симон Мрда, отишао је у редове србијанског прволигаша Шамот из Аранђеловца, а плаво-бијели дрес задужили су повратници Фарис Раонић и Игор Берибака. Уз досадашње искусне првотимце Тушевљака, Лалета, Вулетића, Тошића, Трапаре, Ковачевића, било је то довољно да се полако али сигурно даје шанса онима који тек треба да кроче на сениорску сцену.

Резултатски, друга полусезона је могла бити много боља. Остварен је учинак од седам пораза, једног ремија и три побједе. Међутим, у већини тих утакмица, велику минутажу уписали су млађи играчи попут Гајевића, Херића, Бозала, Ждралета, Благојевића, Салчиновића.

На концу, Славија је првенство окончала са 10 побједа, 10 пораза и два ремија. Довољно тачно за средину табеле. Учинак који није лош, мада се могло и боље, о чему за клупску страницу говори шеф стручног штаба Соколова Борис Тешановић.

„На почетку сезоне став Управе је био да стабилизујемо клуб и да будемо на средини табеле. Међутим, играли смо заиста добро и ето имали прилику и за прво мјесто, али смо завршили другопласирани. Други дио сезоне је био нешто слабији што је резултирало шестим мјестом. Могли смо доста више. Квалитет екипе је сигурно за једно од прва три мјеста .

Међутим, константно смо имали проблема са повредама и са изостанцима због приватних обавеза и послова, што нас је приморало да 80% друге полусезоне играмо у измјењеном саставу. Мислим да шесто мјесто није реално, јер сам убјеђен да ови момви имају квалитет за сам врх табеле“, истакао је Тешановић те се осврнуо на подмлађивање екипе.

„Наравно, све ово смо искористили да полако подмладимо екипу и драго ми је због тога, јер ће управо ти момци у наредним годинама бити носиоци екипе. Мислим да је то велики плус. Један дио играча је већ у поодмаклим играчким годинама и они су ту да помогну клубу. Помажу млађим играчима и то раде фантастично. Морамо уводити млађе играче и давати им шансу да носе терет и притисак. Ја се надам да ће брзо стасати и бити стубови екипе у наредном периоду“, истиче Тешановић.

Ако је због пласмана у првенству остао горак окус, пласман у полуфинале Купа Републике Српске свакако је умногоме утицао на оптимизам. Славија је поновила успјех од прије пет година, када је успјела изборити финале овог такмичења. Побједама над Бијељином и Вишеградом, Соколови су се пласирали на Фајнал фор и биће једина екипа из нижег ранга у завршници овог такмичења које је на распореду у септембру. У полуфиналу ће играти против добојске Слоге, док ће се у другом полуфиналу састати Борац (Бањалука) и Леотар (Требиње). Чињеница да у завршници наступају рукометни великани из БиХ сама по себи је велики успјех за клуб и за град, те се на овај турнир неће отићи са бијелом заставом.

„Специфично је што се завршница тек игра у септембру, па је јасно да ниједна од ове четири екипе неће бити у овим тренутним саставима. Исто тако ни ми. Можда дјелује да смо аутсајдери поред ове три премијерлигашке екипе, али ми смо једном већ знали да изненадимо, када смо играли финале Купа. Извукли смо екипу Слоге која је, гледајући тренутно, најослабљенија у односу на ове двије екипе, али ће се до тада сигурно много промијенити. Све у свему, ми нећемо ићи са бијелом заставом и вјерујем да можемо направити изненађење. Најбитније је да се сада добро одморимо од ове напорне сезоне. Онда ћемо сви заједно сјести и видјети какав је план и циљ и по томе правити припреме“, завршио је стратег Соколова Борис Тешановић.

ИЗВОРРК Славија Источно Сарајево, ФБ
Претходни текстАква парк отворен за посјетиоце
Сљедећи текстПоложени вијенци на споменик у Барама