Насловна Најновије Титулу “хајдук – харамбаша Романије“ освојио Александар Крајишник

Титулу “хајдук – харамбаша Романије“ освојио Александар Крајишник

504
0

Александар Крајишник освојио је титулу „хајдук-харамбаше Романије“ на „Романијском вишебоју“ одржаном у оквиру обиљежавања Дана манастира Светог великомученика Георгија, речено је Срни у Организационом одбору.

Такмичење, које је дио традиционалне манифестације „Теби горо Романијо“, одржано је у порти манастира на Равној Романији код Сокоца, уз учешће такмичара са Сокоца, Пала и из Источног Новог Сарајева.

За титулу „хајдук-харамбаша Романије“ такмичење је одржано у пет витешких дисциплина – гађање из ваздушне пушке, скок удаљ и увис из мјеста, навлачење клипа и бацање камена с рамена, а титулу харамбаше понио је, као и прошле године, Александар Крајишник, коме је припала новчана награда од 500 КМ и кубура.

У трци на 400 метара учествовало је 14 такмичара са Сокоца, Пала и из Источног Новог Сарајева, а у мушкој конкуренцији најбољи су били Марко Мемедовић са Сокоца, Данило Вељовић са Пала и Миланко Крстајић са Сокоца.

У женској конкуренцији од 18 такмичарки у трци на 400 метара најбоље су биле Јана Јакшић са Сокоца, Наташа Мутабџија из Источног Новог Сарајева и Емилија Радоњић са Сокоца.

За три прволасирана такмичара додијељене су новчане награде и пехари.

Организатор „Романијског вишебоја“ је соколачко Планинарско друштво „Гласинац“.

ИЗВОРсрна, фото Инфо центар Соколац
Претходни текстДодик у 11,00 часова на конференцији за новинаре
Сљедећи текстВечерас свечано отварање “Невесињске олимпијаде“