Насловна Најновије Томић: Скупом ставити до знања да се према Српској не може односити...

Томић: Скупом ставити до знања да се према Српској не може односити маћехински

415
0

Савјетник српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић истакао је да протестни скуп „Граница постоји“ треба да стави до знања да се према Републици Српској нико не може односити маћехински, а посебно не они који нису на регуларан начин изабрани да долазе у ову земљу и који намећу законе.

– Тим скупом се ставља до знања да ми овдје нисмо нека племена да они могу да кроје политику и правила понашања него цивилизован народ који поштује све договоре и споразуме, а посебно уставне одребе – рекао је Томић Срни пред сутрашњи најављен протестни скуп на Лапишници у Источном Старом Граду.

Он је оцијенио да ће ова врста борбе вјероватно трајати мало дуже али и поручио да се неће одустати.

– Онај ко је у праву ће побједити, а питање је времена. Не жури нам се јер је најтеже било када су се у рату губиле главе. Данас за то нема потребе. Данас ћемо памећу, учењем, образовањем, слогом да бранимо Републику Српску, за коју је положено више од 23.000 живота – додао је Томић.

На међуентитетској линији разграничења на Лапишници за сутра је планиран протестни скуп „Граница постоји“.

Скупови под мотом „Граница постоји“ почели су 1. септембра, а грађани су се на овакав потез одлучили након што им је МУП Кантона Сарајево забранио да се окупе испред правосудних институција у Сарајаву, да би тамо изразили незадовољство због подизања политичке оптужнице против предсједника Републике Милорада Додика и вршиоца дужности директора „Службеног гласника“ Српске Милоша Лукића.

Суд БиХ је 11. септембра, потврдио оптужницу Тужилаштва БиХ против Додика и Лукића због неизвршавања одлука Кристијана Шмита.

ИЗВОРСрна
Претходни текстУ Београду одржана премијера српског филма „Што се боре мисли моје“
Сљедећи текстТешко повријеђен мотоциклиста у Источном Новом Сарајеву