Насловна Најновије Трагичан крај потраге: Пронађено тијело нестале дјевојчице

Трагичан крај потраге: Пронађено тијело нестале дјевојчице

1987
0

Тинејџерка Вања Горчевска (14) која је нестала у Скопљу прије неколико дана пронађена је мртва, саопштило је Министарство унутрашњих послова Сјеверне Македоније и надлежно тужилаштво.

Беживотно тијело дјевојчице пронађено је у околини Скопља, а истовремено у близини Велеса је пронађено и тијело Панчеа Жежовског (74) из Велеса, чији нестанак је пријављен 24. новембра 2023. године.

У вези ова два случаја осумњичено је пет особа, од којих су три задржане, једна је ван државе, а једна особа се тренутно налази у полицијској станици, пишу медији у Сјеверној Македонији.

Претходно је у скопској Бразди пронађен аутомобил Панчеа Жежовског, 74-годишњег фризера из Велеса, а возило је потпуно изгорјело.

Након вјештачења, достављени су материјални докази о умијешаности пет особа, за које ће, након комплетне документације предмета, бити поднесене одговарајуће кривичне пријаве у координацији са државним тужиоцем.

“Из проведених истражних радњи утврђено је да су оба убиства починила иста лица, чији је мотив био “користољубље”. Такође је утврђено да је малољетна В.Г. возилом одведена са улаза у кућу, а из достављених података са саслушања утврђено је да је убијена истог дана (27.11.2023. године) око 10.00 часова”, наводи се у саопштењу.

Извршени су претреси у кућама и другим просторијама на подручју Скопља, Велеса и Штипа, приликом којих су пронађени и одузети мобилни телефони, рачунари, возила, и друго. Обављени су бројни разговори са породицама, познаницима, пријатељима и особама које су се јавиле да имају било какву информацију, а у истражне радње свакодневно је било укључено неколико стотина полицијских службеника који су искључиво радили на овим случајевима.

“Увиђај на двије локације на којима су пронађена тијела несталих данас су извршили јавни тужиоци Основног јавног тужилаштва Скопље и Основног јавног тужилаштва Велес. Издате су наредбе за обдукцију тијела жртава и правилну идентификацију. Издате су и наредбе за прикупљање и вјештачење свих трагова и доказа са обје локације. У данима након нестанка, јавни тужиоци су издали налоге за претресе више локација, обезбјеђење снимака видео наџора, лоцирање на основу базних станица, анализу и форензику електронских уређаја, форензику материјалних трагова и доказа, укључујући аутомобил повезан са догађајем. Обављени су разговори са особама које су могле имати одређена сазнања о догађају и на основу свих прикупљених доказа расвијетљен је догађај у смислу осумњичених починилаца и њихових мотива. Након извршених доказа и наложених вјештачења, тужилаштво ће против свих осумњичених покренути одговарајући поступак”, наводи се у саопштењу, те се истиче да су сви осумњичени македонске националности.

Вања је нестала у понедјељак, на путу за школу. Мајка Зорица Горчевска је 27. новембра поподне на свом ФБ профилу објавила да је њена кћерка отишла у школу, након чега јој се губи сваки траг. Описала је да је дјевојчица носила црне панталоне са бочним џеповима, свијетлоплави џемпер, црну кратку јакну и патике.

Родбина и пријатељи дјевојчице и породица посљедњих дана интензивно су трагали за Вањом. По насељима су лијепили постере с Вањиним ликом. Основан је посебан штаб који је радио заједно са родитељима и пријатељима нестале дјевојчице, а у истрагу је било укључено неколико стотина полицајаца.

ИЗВОРN1
Претходни текстБојан Марчета уштеђевину уплатио на рачун Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести „Искра“
Сљедећи текстОКК Славија – КК Младост 75:83