Насловна Најновије Требиње међу потписницима споразума о одрживом развоју

Требиње међу потписницима споразума о одрживом развоју

111
0

Град Требиње је међу осам општина и градова у БиХ, као и три кантона, који су у Сарајеву потписали споразум о локализацији Циљева одрживог развоја, саопштено је из Градске управе.

Замјеник градоначелника Дражен Бошковић потписао је протокол о сарадњи између те локалне самоуправе и програма „Оквир за реализацију циљева одрживог развоја као темељ за одржив и инклузиван раст у БиХ /СДГ2БиХ/“, а догађају је присустовала и начелник градског Одјељења за културу Слађана Скочајић.

„Партнерски кантони и локалне самоуправе су одабране за сарадњу јер су доказали да имају успостављен функционалан систем управљања развојем, остварују значајне развојне резултате, воде рачуна о најугроженијим групама становништва, те желе постати истински лидери у провођењу Циљева одрживог развоја“ наводи се у саопштењу.

Сарадња ће се, како су истакли, одвијати у процесу локализације и операционализације Циљева одрживог развоја кроз системску примјену стратегија развоја кантона и локалних самоуправа.

Радиће се и на развоју и припреми документације за стратешке пројекте који доприносе остваривању Циљева одрживог развоја, као и припреми и примјени развојних пројеката.

Догађај је одржан у оквиру програма „Превођење Оквира за реализацију Циљева одрживог развоја /СДГс/ у БиХ у одрживи и инклузивни раст“ /СДГ2БиХ/, који финансира Шведска, а реализује УНДП у партнерству са УНИЦЕФ-ом и УН Вомен, у оквиру подршке УН властима у БиХ у имплементацији Оквира за реализацију циљева одрживог развоја.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЦвијановић: Ако имовина не припада ентитетима, зашто су онда тражили да је се одрекнемо?
Сљедећи текстБоксерка Сара Ћирковић заустављена у осмини финала