Насловна Најновије Требиње ће бити домаћин једне квалификационе групе Европског првенства у ватерполу

Требиње ће бити домаћин једне квалификационе групе Европског првенства у ватерполу

136
0

Требиње ће бити домаћин једне квалификационе групе Европског првенства у ватерполу за младе до 19 година, саопштено је из Ватерполо савеза БиХ.
Квалификације ће бити одржане од 15. до 17. марта на затвореном олимпијском базену у Требињу, а репрезентација БиХ налази се у Групи А заједно са Француском, Чешком, Великом Британијом и Финском.

Овим поводом одржан је састанак којем су присуствовали предсједник Ватерполо савеза БиХ Бранимир Бутиган, потпредсједник Савеза Слободан Граховац, градоначелник Требиња Мирко Ћурић и директор Јавне установе „Базени“ у Требињу Бојана Окука.

Бутиган је изразио захвалност градоначелнику Требиња на спремност за сарадњу у организацији важног догађаја, на понос граду и БиХ.

„Одредили смо шта је чији задатак и како да представимо Требиње и БиХ на најбољи могући начин. Ипак ће доћи више од сто спортиста, родитеља, навијача“, рекао је Бутиган.

Граховац је истакао да ватерполо у Републици Српској и БиХ има велике шансе за развој, док Требиње може постати најзначајнија дестинација за одржавање највећих такмичења.

Градоначелник Ћурић рекао је да је Требиње званично добило одобрење да буде домаћин једне квалификационе групе Европског првенства, те да је прошло све услове.

„Са одушевљењем сам слушао све похвале о нашим условима и то само треба пренијети даље. Једини циљ је да се што више дјеце укључи у спорт и да живимо у здравој средини“, навео је Ћурић.

Према његовим ријечима, организовање Лиге шампиона потврда је да Требиње може да организује један овако значајан турнир.

„Надамо се да ће се БиХ показати као прави домаћин и да ће репрезентација БиХ постићи добар резултат на овом такмичењу“, закључио је Ћурић.

ИЗВОРСрна
Претходни текстУ Загребу одржан традиционални божићни пријем
Сљедећи текстИзнуђено настала у миру, преживјела рат и све изазове – Српска спремна за прославу 9. јануара