Насловна Најновије Три деценије Медицинског факултета у Фочи

Три деценије Медицинског факултета у Фочи

231
0

Данас на Медицинском факултету у Фочи студира око 2000 студената, од чега 330 на енглеском језику.

Овдје се школују доктори медицине, стоматолози и они који се желе бавити здравственом његом, односно едукатори и ребилитатори, из Српске, земаља региона, али и из дведесетак земаља свијета, од Индије, Бангладеша, Шриланке, Турске, неколико афричких земаља, Италије, Норвешке, Француске, Велиек Британије, САД-а, а од ове године и из Азербејџана и Јапана.

О развојном путу овог факултета, у „Разбудилнику“ Радија Републике Српске говорио је декан, др Дејан Бокоњић, истичући да су веома поносни на монографију „30 година Медицинског факултета Фоча“, која је синоћ промовисана у Центру за културу у Фочи.

– За нас је ово велики датум, и сматарам да су ово зреле године за једну образовну установу. Монографија је дјело 36 аутора, а покушали смо да саберемо живот факултета у ових 30 година на око 200 страна. Све смо обогатили са више од 180 фотографија – рекао је Бокоњић.

Када је ријеч о програму обиљежавања овог јубилеја, данас ће бити откривена спомен плоче са именом академика Борише Старовића на Студентском центру у Фочи, као и његове бисте испред Музеја Фоча, Након тога биће одржана Свечана академија, док је промоција дипломираних студената Медицинског факултета Фоча планирана за суботу.

ПРОГРАМ ОБИЉЕЖАВАЊА: 

– у 11.00 часова предвиђено је откривање плоче са новим називом Центра „Др Бориша Старовић“, /Студентски центар/
– у 11.30 часова биће откривена биста Старовића, /испред Музеја/
– у 12.00 часова свечана академија поводом обиљежавања 30 година Медицинског факултета Фоча, којој ће присуствовати и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић. /Градско позориште/

ИЗВОРсрна
Претходни текстПланирани радови на електро мрежи
Сљедећи текстТужилаштво БиХ: Нису достављени извјештаји безбједносних агенција о Шмиту