Насловна Најновије „Три котлића“: Укусна јела и предивна природа привукли бројне посјетиоце

„Три котлића“: Укусна јела и предивна природа привукли бројне посјетиоце

227
0

Покрет Фоча организовао је данас традиционално туристичко-кулинарско дружење „Три котлића“ на којем су бројни посјетиоци могли бесплатно да пробају рибљу чорбу, планинарски пасуљ и ловачки гулаш.

„Три котлића“ одржавају се од 2017. године, а ове године први пут су се крчкали на Аква парку „Ушће“, јер организатори овом манифестацијом, како истичу, настоје да промовишу туристичке микродестинације.

Сервирано је више од 400 укусних оброка, а Покрет Фоча је и ове године „Три котлића“ припремио уз помоћ Планинарског друштва „Зеленгора“, Спортско-риболовног друштва „Младица“ и Ловачког удружења „Бакић“.

„Желимо да промовишемо ловни и риболовни туризам, планине, ријеке и све оно по чему је Фоча препознатљива и по чему има предност. Сва храна брзо је отишла, а можда је најспецифичнији планинарски пасуљ, јер планинари воле да кажу да га спремају са зачинима убраним на више од 2.000 метара надморске висине, на планинама у околини Фоче“, рекао је предсједник Покрета Младен Мандић.

Манифестација је ове године обогаћена учешћем органских пољопривредних произвођача, прерађивача шумских плодова и пчелара из Фоче, који су понудили разноврсне производе.

Један од излагача, Пољопривредно газдинство „Здрава храна Гаговић“, даровало је фочанске пензионере јабукама, тачније подијелило је 500 килограма овог воћа. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Српској у првом полугодишту ове године више од 1.000 случајева насиља (ВИДЕО)
Сљедећи текстМедицински факултет у Фочи обиљежава три деценије постојања и рада (ВИДЕО)