Насловна Најновије “Тројка“ за данас сазвала састанак парламентарних странака

“Тројка“ за данас сазвала састанак парламентарних странака

100
0

Странке „тројке“ сазвале су за данас у Сарајеву, састанак представника свих политичких партија у Парламентарној скупштини БиХ, ради разговора о измјенама Устава БиХ.

Састанку ће, према најавама, присуствовати представници СНСД-а, ДЕМОС-а и Уједињене Српске, док су из СДС-а, ПДП-а и Листе за правду и ред саопштили да се неће одазвати на позив.

Када је ријеч о странкама из Федерације БиХ, из СДА, НЕС-а и Демократског фронта су навели да неће учествовати у разговорима о уставним промјенама.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је раније да овај састанак представља губљење времена јер не постоји консензус о тако важном питању, изразивши сумњу да се са тим жели срушити договор које су странке које чине власт на нивоу у БиХ постигле у Лакташима.

Додик је навео да због раније преузетих обавеза неће присуствовати овом састанку, али да ће бити представник СНСД-а.

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић, рекао је да неће ићи на састанак, али да ће присуствовати представник ДЕМОС-а како би видјели који правац се покушава заузети.

Лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић, рекао је да би састанак о измјенама Устава БиХ на који су позвале странке „тројке“ могао да буде нека врста алибија да се избјегне договор постигнут у Лакташима.

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић, изјавио је раније да ће ићи на састанак који су сазвале странке „тројке“, али да ће тешко бити промијењен и зарез Устава БиХ.

Елмедин Конаковић рекао је раније, да су сазвали састанак ради разговора о измјенама Устава БиХ, чиме би се, како је оцијенио, створиле претпоставке за измјене изборног законодавства, које се тичу имплементације пресуда међународних судова.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Независне новине
Претходни текстПоледица, одрони и смањена видљивост – возачи опрез !
Сљедећи текстДојава о постављеној бомби у ЈУ Средњошколски центар Источна Илиџа