Насловна Најновије Тужилаштву предата документација због лажног представљања Шмита

Тужилаштву предата документација због лажног представљања Шмита

137
0

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић, предао је данас Тужилаштву БиХ, документацију која потврђује да Кристијан Шмит није високи представник и изразио очекивања да ће Тужилаштво формирати предмет против Шмита и упознати јавност о резултатима истраге.

„Предао сам Тужилаштву све прикупљене иформације које су ми доставиле безбједносне агенције које се налазе у саставу Министарства безбједности о Шмиту, који се налази на територији БиХ, и о његовој наоружаној пратњи, о свим незаконитостима које су радили од трентука ступања на територију БиХ“, рекао је Нешић новинарима.

Он очекује да ће напокон неке ствари истјерати на чистац, да ће Тужилаштво показати да ли ради у складу са правом и законом, да ли поступа по доказима релевентних институција БиХ или је „фонтана жеља и испуњава жеље једном нелегитимном господину који се зове Шмит“, који се нелегитимно представља за високог представника и који је потпуно незаконито обавља ту улогу.

„Шмит, према свим доказима које смо ми до сада прикупили, а наставићемо и даље да радимо у том правцу, није легитиман високи представник у БиХ“, нагласио је Нешић.

Он је појаснио да је данас предао документацију, након што је из медија чуо да Тужилаштво није запримило нити добило било какву информацију о боравку Шмита на територији БиХ.

„Заиста ме то изненадило јер сам очекивао да ће Тужилаштво након моје конференције за новинаре по службеној дужности формирати предмет под називом `Кристијан Шмит`“, истакао је Нешић.

Нешић је раније позвао Тужилаштво БиХ да хитно спроведе истрагу о нелегалном и лажном представљању Шмита као високог представника у БиХ и његовим активностима, те да о резултатима обавијести јавност.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстМУП КС: Није најављен никакав скуп код Суда и Тужилаштва БиХ
Сљедећи текстИспред Суда БиХ подршка Додику и Лукићу