Насловна Најновије Туризам поспјешили ваучери у које је Влада инвестирала пет милиона КМ

Туризам поспјешили ваучери у које је Влада инвестирала пет милиона КМ

247
0

Република Српска биљежи рекордну туристичку посјету и томе је значајно допринијела мјера Владе Српске за инвестирање више од пет милиона КМ у додјелу туристичких ваучера грађанима, изјавио је данас помоћник министра за туризам и угоститељство Републике Српске Предраг Тешић.

Он је рекао да постоји могућност, и о томе се разговара, да се направи заједнички пројекат са Србијом и да грађани могу да користе туристичке ваучере своје земље и у Србији и у Српској.

– Имамо чиме да се похвалимо у Републици Српској, имамо туристичке бисере као што су Требиње, Вишеград, Бања Врућица и Бањалука, а и Бијељина има чиме да се похвали са 1.000 лежајева за туристе и феноменалном наплатом боравишне таксе, по чему може бити примјер другим срединама – навео је Тешић.

Бијељина је била домаћин централног обиљежавања Свјетског дана туризма који је окупио туристичке раднике из свих крајева Републике Српске и био прилика за размјену искустава и добрих пракси.

Директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић рекао је новинарима да је овогодишња тема манифестације поновно промишљање о туризму и најавио унапређење туристичке понуде и промоцију дестинација уз подршку Владе Републике Српске.

Према његовим ријечима, туристички ваучери су подстакли туристе да што више долазе на дестинације у Српској и посјета туриста Републици Српској је за 56 одсто већа у првих седам мјесеци, а за 40 одсто је више ноћења, док је до сада рекордна 2019. година већ премашена за 10.000 ноћења.

Директор Туристичке организације Бањалука Драгана Вуклиш истакла је да је то град манифестација и адреналина који привлачи велики број туриста на дешавања попут Свјетског такмичење у рафтингу.

Директор вишеградске Туристичке организације Оливера Тодоровић рекла је да се та изузетна дестинација убрзано развија, првенствено у погледу културног туризма.

– Вишеград је доживио свој успон изградњом Андрићграда и постао центар за културни туризам, а настојимо да поред наше бање промовишемо што више потенцијал ријеке Дрине и околних планина – навела је она.

ИЗВОРсрна
Претходни текст„Печат браће Љубавића“ у МСУРС
Сљедећи текстВласеница, Нова полицијска станица и централно спомен-обиљежје погинулим борцима(ВИДЕО)