Насловна Најновије Тушевљак: Свечани дефиле биће одржан достојанствено без обзира на окупљање Бошњака

Тушевљак: Свечани дефиле биће одржан достојанствено без обзира на окупљање Бошњака

148
0

Свечани дефиле у Источном Сарајеву поводом 9. јануара – Дана Републике Српске биће обиљежен масовно и достојанствено, без обзира на најављена окупљања бошњачких ратних удружења, поручио је предсједник Општинске борачке организације Источно Ново Сарајево Драгиша Тушевљак.

Тушевљак је у изјави за Срну рекао да је Република Српска настала 9. јануара, који ће увијек бити обиљежаван широм Српске не вријеђајући никога.

– Ми смо мирољубив народ и обиљежавањем нашег најзначајнијег дана не вријеђамо нити угрожавамо никога. Желимо да поручимо сусједима Бошњацима да уживају и буду стрпљиви и да не чине неке глупости и испаде који би само нарушили ионако тешке односе између Срба и Бошњака – навео је Тушевљак.

Тушевљак је рекао да је крајње вријеме да се сви у БиХ окрену економском развоју и суживоту, те да свако обиљежава своје датуме водећи рачуна да никога не угрожава.

Бошњачка удружења проистекла из минулог рата најавила су за сутра окупљање у Музеју храбрости у Сарајеву поводом обиљежавања Дана Републике Српске 9. јануара, а позвали су све, од „Зелених беретки“ до „Удружења генерала“.

Република Српска основана је 9. јануара 1992. године под првобитним називом Српска Република БиХ.

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ, након што су прегласани у кључним питањима која су се тицала опстанка Југославије и након што су припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба који су имали конститутивни статус.

ИЗВОРСрна
Претходни текстПале, СНСД подијелио 50 пакета грађанима лошијег материјалног стања(ВИДЕО)
Сљедећи текстСарајево, СПКД “Просвјета” најава Божићног концерта(ВИДЕО)