Насловна Најновије Уз помоћ општине и Каритаса посао за 30 радника

Уз помоћ општине и Каритаса посао за 30 радника

254
0

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић потписао је данас са представницима швајцарског Каритаса и фирме текстила „Графо Балкан“ споразум о запослењу 30 текстилних радника, вриједан 350.000 КМ.

Вукадиновић је навео да ће захваљујући овом споразуму запослити 30 нових радника са евиденције Завода за запошљавање.

„Општина Фоча учествује са 30.000 КМ и та средства намијењена су искључиво за набавку опреме и материјала. Каритас ће обезбиједити 80.000 КМ за плате и доприносе, а фирма `Графо Балкан` ће обезбиједити остатак средстава за 30 радника и биће у обавези да их задржи намање три године“, рекао је Вукадиновић новинарима.

Он је истакао да је ријеч о веома успјешном пројекту с обзиром на то да је битно свако радно мјесто.

„Наставићемо да помажемо све видове бизниса и подстицаја запошљавању. Сљедеће седмице са Каритасом ћемо расписати јавни позив за почетне бизнисе, а општина ће и у том дијелу издвојити одређена средства да пробамо да помогнемо младим људима да дођу до првог запослења“, додао је Вукадиновић.

Замјеник директора Каритаса Швајцарске у БиХ Златан Савић рекао је да је ово наставак дугогодишње сарадње са општином Фоча и другим општинама у Горњем Подрињу.

„Ово је врло успјешан пројекат инициран од општине. Ми се само придружујемо добрим иницијативама и подржавамо запошљавање локалног становништва, а ово је само један у низу успјешних пројеката са општином Фоча“, навео је Савић.

„Графо Балкан“ је произвођач познате спортске опреме ГБ3 и спонзор је многим спортским колективима, а ова компанија обукла је и тим БиХ на Олимпијским играма 2021. године у Токију.

Уз спортску, препознатљиви су и по заштитној опреми, коју ће производити и у Фочи.

Директор фирме „Графо Балкан“ Душко Скакић рекао је да ће обука трајати око три мјесеца и да им је у плану запошљавање већег броја радника, те да је Фоча један од градова у којима отварају погоне.

Он је навео да фирма постоји већ 20 година и да има стабилно тржиште, а да у Фочи намјеравају да производе заштитну опрему.

„Захваљујем општини Фоча и Каритасу што су препознали фирму која долази и која има озбиљне планове. Наша фирма је позната по производњи спортске и хатезе опреме, а у Фочи ћемо производити хатезе опрему, пошто људи већином знају да раде тај посао и најлакше се прилагодити“, рекао је Скакић.

Погон фирме „Графо Балкан“ налази се у Карађорђевој улици у Фочи. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстНово занимање – техничар електронике
Сљедећи текстКод лица из Сарајева пронађено 10 пакетића марихуане