Насловна Најновије Упозорење због загађења ваздуха у Кантону Сарајево

Упозорење због загађења ваздуха у Кантону Сарајево

197
0

Влада Кантона Сарајево упозорила је данас на повећану концентрацију загађујућих материја у ваздуху у овом кантону и потребу примјене интервентних мјера.

Квалитет вазуха јутрос је нарушен у већем дијелу Кантона, без очекивања да ће се знатно побољшати током дана с обзиром на најављене временске прилике.

Из кантоналне Владе саопштено је да је јуче просјечна вриједност загађујућих ПМ10 честица у Илијашу, Отоци и Вогошћи износила више од 90 микрограма по метру кубном, што је праг за проглашење епизоде „упозорење“.

Избјегавање боравка на отвореном због лошег квалитета ваздуха препоручује се хроничним болесницима, старијој популацији, дјеци и трудницама.

Постројењима за производњу топлотне енергије, снаге веће од 50 киловата, која користе чврста и течна горива, указује се да су дужна да смање температуру у просторијама које загријавају за минимално два степена Целзијусова.

Забрањено је и извођење грађевинских радова на отвореном простору који продукују емисију прашине у вазух, као и кретање аутомобила и теретних возила у зони А, чији мотори имају норму еуро два или мању.

ИЗВОРсрна, фото илустрација РТРС
Претходни текстСнијег од јутрос пада на Романији, возачи опрез !
Сљедећи текстПреко Романије забрањен саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере