Насловна Најновије Усвојена политика плата и накнада у институцијама БиХ до 2026. године

Усвојена политика плата и накнада у институцијама БиХ до 2026. године

133
0

Савјет министара, на приједлог Министарства финансија и трезора, дониo је Одлуку о усвајању Политике плата и накнада у институцијама БиХ за период 2023. – 2026. године, а у складу са Законом о платама и накнадама у институцијама БиХ, уз корекцију на сједници.

– Начело реалности и фискалне одговорности једно је од темељних начела на којем ће бити базирано вођење политике плата и накнада у институцијама БиХ у четверогодишњем периоду, што подразумијева уважавање реалног стања и очекиваних кретања економских показатеља и перформанси БиХ као основе за утврђивање висине плата и накнада – саопштено је из Савјета министара.

Политиком плата и накнада у институцијама БиХ предвиђа се и хармонизација прописа у овој области у законодавној, извршној и правосудној власти на нивоу БиХ.

КООРДИНАЦИОНО ТИЈЕЛО ЗА ТРГОВСКУ ГОРУ

Савјет министара, на приједлог Министарства спољне трговине и економских односа, донијело је Одлуку о измјени и допуни Одлуке о именовању чланова Координационог тијела БиХ за проблематику одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на локацији Трговске горе.

На овај начин умјесто раније министарке просторног уређења, грађевинарства и екологије Републике Српске Сребренке Голић у Координационо тијело именован је нови министар Бојан Випотник.

Истодобно је у Координационо тијело именована Селма Ужичанин у име Министарства вањских послова БиХ, које је укључено у рад Координацијског тијела, наводи се у саопштењу.

У састав Координационог тијела раније су именовани министри надлежни за област животне средије и директор из ресора радијационе и нуклерне безбједности.

 

ИЗВОРртрс
Претходни текстДодик најавио отварање комплекса „Српска опен“ 12. априла
Сљедећи текстВишеград: Олакшице за 22 продавца сувенира