Насловна Најновије Уставноправна комисија подржала измјене Закона о ВСТС-у

Уставноправна комисија подржала измјене Закона о ВСТС-у

177
0

Уставноправна комисија Дома народа Парламентарне скупштине БиХ утврдила је на данашњој сједници принципе и уставни основ Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о Високом судском и тужилачком савјету БиХ са два амандмана, чиме је овај приједлог подржан у истовјетном тексту који је усвојио и Представнички дом парламента БиХ.

Овај законски приједлог наћи ће се на сутрашњој сједници Дома народа.

Против овог приједлога гласао је једино члан Комисије Шефик Џаферовић, чији амандмани нису добили подршку чланова Комисије, а подршку није добио ни амандман делегата хрватског народа Златка Милетића.

Замјеник предсједавајућег Комисије Средоје Новић рекао је, имајући у виду уложене амандмане, да је мислио да је свима стало да овај приједлог добије подршку и да не треба доводити у питање усвајање закона.

– Не вјерујем да ће се овим законом промијенити рад судова и тужилаштава и сматрам да у овој области треба да идемо корак по корак – навео је Новић.

Он је додао да би и сам имао потребу да уложи неколико амандмана и изразио увјерење да ће нови закон о ВСТС-у бити сачињен на транспарентан начин.

Министар правде у Савјету министара Давор Буноза рекао је да нема ништа против предложених амандмана, али да је предвиђено да се одређена питања уреде правилником.

– Већ радимо на новом закону, за годину дана требало би да имамо цјелокупно ново законско рјешење – додао је Буноза.

Џаферовић је поручио да, уколико амандмани Клуба Бошњака не буду усвојени на Комисији, закон неће подржати ни на сједници Дома народа.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКовачевић: Одлука Суда БиХ директна потврда да се ради о политичком прогону Додика и Лукића
Сљедећи текстСветислав Пешић: Наш мото је сви за једног, један за све