Насловна Вијести Република Српска Усташки симболи на зиду испред гробља и православне цркве у Кашићу

Усташки симболи на зиду испред гробља и православне цркве у Кашићу

235
0
Непознати починитељ или више њих исписали су усташким графитима зид испред православне цркве Св. Илије, испред старог гробља, у Кашићу тако што је на два мjеста исписано усташко слово „У“ уз поруку и усташки поздрав:

 

„Чеде нисте добродошли. За дом спремни.“ Истим рукописом исписан је исти садржај и на оближњој табли на са називима мjеста Ислам Грчки и Кашић. Имjена села су прецртана, а око њих је неколико пута начичкано усташко слово „У“, пише данас портал хрватског недjељника Новости.

Према незваничним информацијама, мрзилачки графити који позивају на насиље исписани су још 29. октобра, иако су фотографије у јавности објављене тек овог викенда.

Предсjедник Мjесног одбора Ислам Грчки, Милан Драча, рекао је Новости да су графити уклоњени, те да је на зиду једино остао натпис „добродошли“.

Драча каже да мjештани о овом инциденту нису обавијестили локалну полицију већ само потпредсједницу Владе из Самосталне демократске српске странке (СДС С) Ању Шимпрагу.

Такође не може са сигурношћу да тврди ко је обрисао графите.

„Ово се прије није дешавало, макар не у посљедњих 10 година колико сам ја ту. Једном је неко оставио усташко ‘У’ на бетону на игралишту, али оваквих порука на гробљу и испред цркве није било“, рекао је Драча.

 

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текстТрагедија у Фочи: Забио се аутом на улазу у болницу и погинуо
Сљедећи текстГлумац из CSI Мајами преминуо у 35. години