Насловна Најновије Ухапшено пет припадника МУП-а Кантона Сарајево

Ухапшено пет припадника МУП-а Кантона Сарајево

166
0

Припадници Федералне управе полиције /ФУП/ ухапсили су јутрос пет овлаштених службених лица МУП-а Кантона Сарајево због сумње у извршење кривичних дјела примање награде или другог облика користи за трговину утицајем и злоупотреба положаја или овлаштења.

Слободе су лишена лица чији су иницијали М.К. /51/, А.Ф. /52/, Ј.К. /31/, М.Х. /48/ и Ш.А. /47/, саопштено је из ФУП-а.

Припадници ФУП-а, под надзором Тужилаштва Кантона Сарајево, од јутрос спроведе активности у овој акцији кодног назива „Друм“ и по наредби Општинског суда у Сарајеву извршили су претресе на пет локација на подручју Кантона Сарајево.

Особе лишене слободе терете се да су у посљедњих годину дана посредно или непосредно захтијевали, запримили и прихватили новчану награду, другу корист и обећање награде за себе или другог, користећи службени положај.

Ухапшени се сумњиче да су посредовали да службена особа у Федерацији изврши или не изврши службену радњу, те су искориштавали свој положај и овлаштење, прекорачивши их и не вршећи своје службене дужности, чиме су себи или другоме прибавили противправну имовинску корист у за сад неутврђеном износу.

Особе лишене слободе ће након криминалистичке обраде уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и починиоцима бити предате у надлежност Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВидовић: Ребаланс буџета након конституисања новог сазива НСРС
Сљедећи текстПарк у Бечу назван по Диани Будисављевић