Насловна Најновије Ученици волонтирањем у установама обиљежили „Социјални дан“

Ученици волонтирањем у установама обиљежили „Социјални дан“

163
0

Локални тим Асоцијације младих БиХ чији су чланови ученици Средње школе „Иво Андрић“ из Вишеграда, волонтирали су данас у локалним установама, предузећима и радњама у оквиру обиљежавања „Социјалног дана“.

Координатор Локалног тима Вишеград Сара Кнежевић рекла је да је „Социјални дан“ онај дан када ученици школске клупе мијењају радним мјестом, те нагласила да су ученици волонтирали у 13 установа и предузећа.

„Циљ јесте да ученици осјете радну атмосферу, да стекну један вид праксе на пословима и да им овај дан олакша одабир будућих занимања“, истакла је Кнежевићева.

Члан Локалног тима Марија Сарић рекла је да јој је задовољство што је данас у Општинској управи гдје има прилику да научи како функционише рад служби у овој установи.

„Обишли смо одјељења и стекли нове радне вјештине, учећи од запослених који су нам показали како се пишу дописи и праве предмети, те како функционише њихово слање путем писарнице и других служби“, истакла је Сарићева.

Она је захвалила на стицању новог искуства које ће за њу и њене колеге бити значајно, те похвалила локалну заједницу која пружа подршку младима.

Члан Локалног тима Марија Грачанин рекла је да своје искуство данас стиче у бутику, гдје искористила вријеме да научи нешто ново.

„Ово нам помаже да научимо радне вјештине, да се упознамо са радним обавезама и да стекнемо праксу која нам је неопходна“, истакла је Грачанин.

„Социјални дан“ је почео да се обиљежава 1963. године у Шведској, док је у Србији покренут 2010. године, а затим Асоцијација средњошколаца у БиХ је покренула 2016. године.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЛана Пудар освојила сребро на Свјетском купу у Будимпешти
Сљедећи текстПромоција Олимпијског центра “Јахорина” у Београду