Насловна Најновије Ученици и професори медицинске школе СШЦ “Источна Илиџа” обиљежили Свјетски дан здравља

Ученици и професори медицинске школе СШЦ “Источна Илиџа” обиљежили Свјетски дан здравља

230
0

Поводом Свјетског дана здравља који се обиљежава 7. априла широм свијета, ученици и професори медицинске школе у Средњошколском центру “Источна Илиџа” желе истаћи важност промоције здравља, превенције болести и тиме подићи свијест грађана.

“Окупили смо се на тргу Србија, под слоганом – Здравље за све.Данашње активности које проводимо укључују мјерење шећера и крвног притиска. Такође смо представили показну вјежбу из кардиопулмоналне реанимације како код одраслих тако и код дјеце и Хајмлихов захват-поступак који се изводи при гушењу страним тијелом”, истакла је за РТВИС професорица у СШЦ Јована Регоје.

“Жеља нам је да допринесемо очувању и побољшању здравља. Планирамо реализовати едукације у нашој школи гдје ће учествовати око 600 ученика и 70 професора, а то подразумијева едукативне радионице:
Важност менталног здравља;
едукација о полно преносивим болестима”, истиче Регоје.

Ученица медицинске школе у СШЦ “Источна Илиџа” Андреа Јелић каже да на овај начин желе подићи свијест грађана и јачати оно што је добро за здравље.

“На овај начин желимо развити свијест да се више бринемо о себи у смислу физичке активности, правилне и редовне исхране и редовних прегледа и самопрегледа.На овај начин смањујемо диспозицију за развој многих болести и патолошких стања. Здравље представља најважнији свјетски друштвени циљ”, истакла је Јелићева за РТВИС.

ИЗВОРРТВИС
Претходни текстГориво од данас скупље за десет фенинга
Сљедећи текстШеховац: Борци против уласка БиХ у НАТО