Насловна Најновије Ученици Средње школе „28. јуни“ у хуманој акцији са Небојшом Мичићем Дивцем

Ученици Средње школе „28. јуни“ у хуманој акцији са Небојшом Мичићем Дивцем

293
0
Ученици I1, I4 и I5 одјељења Средње школе „28. јуни“ из Источног Новог Сарајева, са разредним старјешинама професорицама Јеленом Кењић, Саром Максимовић и Мајом Ждрале, у Међународној недјељи дјетета бавили су се дјечијим правима и обавезама.
 
Током истраживања и припремања паноа о дјечијим правима, вриједни ученици дошли су на идеју да се посвете анализи обавеза које они као учесници у друштву имају. Све то изродило је дивну идеју и гест хуманости, те су одлучили да
се, у складу са властитим материјалним могућностима, прикључе акцији Небојше Мичића Дивца „Угријмо срца дјеце у Источном Сарајеву“ .
„У овој недјељи, много тога смо научили, прије свега да поштујемо једни друге, да познајемо наша права, али исто тако и да будемо друштвено одговорне јединке, јер поред права ми имамо и своје обавезе које такође морамо да испуњавамо.
Наша морална обавеза је да будемо саосјећајни и да препознамо туђу муку и бол, да будемо хумани, јер је то оно што нас чини истински испуњеним“, рекла је професорица Јелена Кењић.
 
Ученици су овом акцијом показали да заједно могу да ураде много и да, како Дивац каже, „није тешко бити фин“.
 
Обиљежавање Mеђународне недјеље дјетета представља начин да се укаже на потребу и обавезу поштовања дјетета и на заштиту дјечијих права гарантованих Конвенцијом о правима дјетета коју је 1989. године усвојила Скупштина Уједињених нација.
Претходни текстУ уторак дио Јахорине без воде од 8.00 до 15.00 часова због изградње нове дистрибутивне мреже
Сљедећи текстЕмисија “Пулс града”, 9.10. (ВИДЕО)