Насловна Најновије Учестали одрони у усјецима

Учестали одрони у усјецима

146
0

Коловози су на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ, претежно суви и мјестимично влажни, а из Ауто-мото савеза Српске скрећу пажњу на повећану опасност од одрона на путевима у усјецима.

Јутарња магла смањује видљивост на дионицама у котлинама и дуж ријечних токова.

Из АМС Српске савјетују возачима опрезну вожњу уз обавезно посједовање зимске опреме.

Одрони су учестали посебно на путевима: Црна Ријека – Мркоњић Град, Рогољи-Млиништа, Језеро – Ново Село, Карановац-Кнежево-Угар, Сарајево-Фоча, Вишеград–Вардиште и Добро Поље – Миљевина.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због извођења радова на М-18 Рача-Бијељина у рејону Балатуна, саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

На магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у току су минерски радови због чега се обуставља саобраћај од 7.00 до 16:00 часова у трајању од два пута по пет до седам минута.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Прибој – граница Репбулике Српске/ФБиХ /Шибошница/, дионица Мачковац-Пипери, забрањен је саобраћај за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Из АМС упозоравају да су на магистралном путу Ливно-Шуица чести изласци дивљих коња на коловоз.

У ФБиХ учестали су одрони на путевима Бихаћ – Србљани – Босанска Крупа, Црна Ријека – Јајце -Доњи Вакуф, Бугојно – Купрес, Кладањ – Власеница, Симин Хан – Калесија као и превоју Ростово /Нови Травник – Бугојно/ и Макљен /Прозор – Горњи Вакуф/Ускопље/.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстДанас исплата вишечланим породицама
Сљедећи текстХитна сједница Дома народа с циљем усвајања закона о спречавању прања новца