Насловна Најновије У Андрићграду више од 100 малишана на тренингу „Спортом кроз живот“

У Андрићграду више од 100 малишана на тренингу „Спортом кроз живот“

135
0

Више од 100 малишана окупило се данас на спортском дружењу на стадиону у Андрићграду које је организовано поводом Недјеље дјетета.

На тренингу названом „Спортом кроз живот“ окупили се се малишани из обданишта „Невен“ и дјеца из Школе спорта „Бубамара“ како би скренули пажњу јавности на дјецу и њихова права, те промоцију љубави, другарства и тимског духа.

Тренер Јадранко Јањић рекао је да је ово креативан и користан тренинг на којем дјеца вјежбају своје моторичке способности, а уз то се друже и забављају.

Он је напоменуо да је циљ оваквих тренинга да дјеца више времена проводе на отвореном простору.

Предсједник Футсал клуба „Вишеград“ Филип Филиповић рекао је да је радо прихватио позив Школе спорта „Бубамара“ да учествује у припреми и реализацији тренинга, те поручио родитељима да дјецу уписују на спортове јер је то битна ставка у одрастању дјеце, како физичком, тако и психичком и социјалном смислу.

Недјеља дјетета обиљежава се сваке године у првој седмици октобра, а циљ манифестације је промоција права дјетета, побољшање друштвене бриге за дјецу и јачање одговорности свих субјеката заштите, као и упознавање шире јавности о потребама дјеце, те њиховим психосоцијалним одрастањем под једнаким условима.

ИЗВОРсрна
Претходни текст„Оком камере“: Гост, професор солфеђа Ивана Церовић (ВИДЕО)
Сљедећи текстЂоковић бодри фудбалере Црвене звезде против Јанг Бојса