Насловна Најновије У Београду промоција најмлађих официра, међу њима и двоје из Републике Српске

У Београду промоција најмлађих официра, међу њима и двоје из Републике Српске

166
0

У Београду ће данас бити одржана свечаност поводом промоције најмлађих официра Војске Србије, на којој ће учествовати и кандидати Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске Зорана Кукрић и Јован Кошарац.

Кукрићева, која долази из Полицијске управе /ПУ/ Градишка, успјешно је завршила Основне академске студије, студијски програм Менаџмент у одбрани, модул инжењерија и прва је припадница МУП-а Српске која је завршила Војну академију.

Кошарац из ПУ Фоча успјешно је завршио Основне академске студије, студијски програм Менаџмент у одбрани, модул пјешадија.

Свечаној промоцији у име МУП Републике Српске присуствоваће начелник ПУ Градишка Слободан Торбица и начелник ПУ Фоча Велимир Костовић.

До сада су Војну академију завршила три припадника МУП-а Републике Српске, не рачунајући Зорану и Јована.

Тренутно се на школовању налази девет кандидата, од чега шест кандидата на студијском програму Менаџмент у одбрани и три кандидата на Интегрисаним академским студијама Војно ваздухопловство.

Из Министарства одбране Србије је саопштено раније да ће свечана промоција кадета 143. и 144. класе Војне академије и девете класе Медицинског факултета Војномедицинске академије /ВМА/ Универзитета одбране у Београду бити одржана у 11.00 часова испред Дома Народне скупштине Србије.

У прве официрске чинове биће промовисано 175 кадета Војне академије и Медицинског факултета ВМА.

Војну академију завршава 148 кадета и кадеткиња 143. и 144. класе Војне академије, међу којима је 10 кадета из Оружаних снага БиХ и два кадета из МУП-а Републике Српске.

Медицински факултет ВМА завршава 27 младића и дјевојака из девете класе Медицинског факултета ВМА.

Према протоколу свечаности, најбољим кадетима биће уручене сабље са посветом.

Најбољи кадети Војне академије су Ђорђе Пешић, први у рангу у виду Копнене војске, општи успјех 9,62, затим Виктор Теодосић, први у рангу у виду Ратног ваздухопловства и ПВО, општи успјех 8,85, те Милица Маринковић, прва у рангу у службама, општи успјех 9,48.

Најбоља кадеткиња Медицинског факултета ВМА је Дијана Ђокић, општи успјех 9,91.

Програм свечаности увеличаће и налети ваздухоплова Војске Србије, као и наступи Умјетничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ и Репрезентативног оркестра Гарде.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстТри деценије од злочина Хрватске војске над Србима у “Медачком џепу“
Сљедећи текстДодик: Ђоковић употпунио дан српских спортских успјеха