Насловна Најновије У Београду протести дијела опозиције; Стигао им одговор – нема понављања избора...

У Београду протести дијела опозиције; Стигао им одговор – нема понављања избора без конкретних доказа 

121
0
Бирачи у Србији данас су поново изашли на 35 бирачких мјеста на којима су поновљени избори за Народну скупштину, као и на три мјеста за Скупштину града Београда. Дио опозиције и даље се не мири са изборним поразом. У српској престоници данас протест којег је организовала грађанска иницијатива „ПроГлас“.
 

Послије обраћања лидера опозиције, окупљени су у протестној шетњи кренули ка згради Уставног суда, гдје су поновили захтјев за отварање бирачких спискова и одржавање нових избора за шест мјесеци. Обратила им се и Мариника Тепић која је објавила да престаје штрајк глађу.

Са друге стране, стигла је порука да нема понављања избора без конкретних доказа о неправилностима.

– Није сада то главна ствар, сада да кажете „моји резултати нису баш најбољи, хајде да поновимо изборе“ – рекао је предсједник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић.

Протести су протекли без инцидената, али блокада саобраћаја нанијела је велику штету Београду. Тим поводом, упућен је апел вођама опозиције и извињење грађанима.

Лидери опозиције најавили су да током празника неће бити протеста, али да ће за то вријеме контактирати међународне организације.

– Не бих се баш усудио да кажем да су те организације, попут ОЕБС-а неки велики морални ауторитети – истакао је политички аналитичар Дејан Вук Станковић.

На протесту су, уз заставе Србије, виђене и заставе Европске уније, као и застава са натписом „Евромајдан“, што је термин за рушилачке демонстрације које су претходиле сукобу у Украјини.

ИЗВОРРТРС
Претходни текст„Источна трибина“, Нина Ђукић, Европско првенство у одбојци врхунац моје каријере (Видео)
Сљедећи текстНови Град: Полиција пронашла два женска тијела, мушкарац преминуо касније