Насловна Најновије У земљотресу који је данас погодио Хрватску нема повријеђених

У земљотресу који је данас погодио Хрватску нема повријеђених

118
0

У Хрватској, према досадашњим информацијама, нема пријављене веће штете, нити повријеђених у снажном земљотресу који је данас погодио острво Крк.

Директор Цивилне заштите Хрватске Дамир Трут рекао је да за сада нема дојава о могућој штети или повријеђенима у потресу магнитуде 4,8 који је погодио острво Крк нешто прије 11.00 часова.

Према његовим ријечима, има доста дојава грађана да су осјетили љуљање зграда и помјерање намјештаја, али ништа више од тога.

Жупанијски ватрогасни командант Младен Шћулац рекао је за Хину да је у сталном контакту са ватрогасним јединицама на Крку и у Ријеци, те да за сада нема захтјева за интервенцијама.

Начелник Штаба цивилне заштите Истарске жупаније Дино Козлевац рекао је да се потрес осјетио у цијелој Истри, али да, осим узнемирености грађана, нема дојава о материјалној штети.

Потрес се посебно снажно осјетио у Ријеци. У Пули су грађани на више локација у граду осјетили потрес, а, према засад доступним информацијама, посебно се „љуљало“ на вишим спратовима небодера у градским квартовима Веруда и Видиковац.

Потрес магнитуде 4,8 Рихтера погодио је данас Крк, објавила је Сеизмолошка служба Хрватске.

Потрес се догодио у 10.47 часова са епицентром код Башћанске Драге на Крку.

Европски медитерански сеизмолошки центар објавио је да је потрес био магнитуде 5,2 Рихтера, на дубини од 10 километара, четири километра источно од Крка, 37 километара југоисточно од Ријеке.

Потрес се осјетио широм Хрватског приморја, али и у региону, укључујући и Републику Српску, односно Бањалуку. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстПочела конститутивна сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ
Сљедећи текстНикола Шпирић изабран за предсједавајућег Дома народа ПС БиХ