Насловна Најновије У кабинету за хипербаричну оксигенотерапију у Болници Србија одрађено око 5.000 сеанси

У кабинету за хипербаричну оксигенотерапију у Болници Србија одрађено око 5.000 сеанси

338
0

У кабинету за хипербаричну оксигенотерапију у Болници „Србија“ у Источном Сарајеву до сада је одрађено око 5.000 сеанси, рекао је Горан Тешановић, одговорни техничар у овом кабинету и инжењер физиотерапије.

„Свој посао обављам са љубављу, савјесно и одговорно. Сматрам да без тимског рада не би било успјеха. Сваком пацијенту је потребна пажња, искрен осмијех и увијек се радујем њиховом успјеху у лијечењу“, истакао је Тешановић.

Он каже да у кабинету хипербаричне оксигенотерапије организује рад службе и међусобну комуникацију техничара и надзорног љекара, саопштено је из Болнице „Србија“.

“Хипербарична оксигенотерапија јесте метода лијечења која се спроводи у хипербаричној комори удисањем 100 одсто медицинског кисеоника. Наш кабинет има једну, једномјесну комору“, истакао је Тешановић.

Према његовим ријечима, хипербарична комора помаже многим пацијентима који болују од разних стања, попут дијабетеса, реуматоидног артритиса, неуролошким пацијентима, стањима послије можданих удара, пацијентима који болују од мултипла склерозе, ортопедским и хируршким пацијентима.

Тешановић напомиње да осим рада коморе, у овом кабинету обављају услугу мјерења густине костију.

„Такође, пацијентима који су на болничком лијечењу на Одјељенима ортопедије, неурологије, хирургије, онкологије, гинекологије и других, помажемо и спроводимо рано рехабилитационо лијечење. У нашем кабинету ради љекар и четири техничара и увијек помажемо једни другима, радимо тимски и у свему смо заједно. Поносан сам на то“, додао је Тешановић.

ИЗВОРсрна, фото Palelive.com
Претходни текстЖуто упозорење због пљускова са грмљавином
Сљедећи текстЋосић: БиХ је са Шмитом колонија (ВИДЕО)