Насловна Најновије У КЦ Источно Ново Сарајево у петак Светосавска академија

У КЦ Источно Ново Сарајево у петак Светосавска академија

253
0

Основне школе са подручја Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе организују Светосавску академију, а ове године придружили су им се и ученици Основне школе „Свети Сава“ из Трнова. Академија ће бити одржана у Културном центру Источно Ново Сарајево у петак, 26. јануара у 19.00 часова, рекла је за Јутарњи програм Радија Источно Сарајево директорица ОШ „Свети Сава“ из Источног Новог Сарајева, Жељка Топалић.

Према њеним ријечима, ученици су заједно са својим учитељима и наставницима, припремили богат програм у част првог српског архиепископа и просветитеља Светог Саве. Школска слава – Свети Сава, традиционално се обиљежава у свим основним и средњим школама широм Републике Српске, а становници Источног Сарајева моћи ће да уживају у заједничкој приредби, коју су за њих припремили ученици основних школа из Трнова, Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева.

Ученици и наставници ОШ „Свети Сава“ из Источног Новог Сарајева 27. јануара присуствоваће и Светој литургији у храму Светог Георгија у Миљевићима, истакла је Топалићева.

Она је нагласила да је веома важно да његујемо и слиједимо идеју светосавља, јер је то наша снага и обавеза.

 

 

ИЗВОРртвис
Претходни текстСрушио се руски авион са 65 украјинских заробљеника
Сљедећи текстНачелник Гаговић потписао уговоре о стипендирању студената