Насловна Најновије У марту Међународни сајам туризма са више од 150 директних излагача

У марту Међународни сајам туризма са више од 150 директних излагача

196
0

У Бањалуци ће од 1. до 3. марта бити одржан четврти Међународни сајам туризма са више од 150 директних излагача, од Шварцвалда, преко Гуче и Босфора па до Пелопонеза, речено је у градској Туристичкој организацији.

Виши стручни сарадник за односе са јавношћу у овој организацији Бранка Бранковић рекла је да ће град на Врбасу ове године бити епицентар највећег догађаја у БиХ и Републици Српској, Међународног сајма туризма „Бањалука 2024“, кроз који ће проћи више од шест стотина учесника.

– Овогодишња сајамска манифестација биће богата специјалним и несвакидашњим догађајима. Међу великим сајамским центрима, Бањлука је изабрана да понуди јединствене и до сада невиђене попусте на све представљене дестинације – истакла је Бранковићева.

Она је нагласила да ће Бањалучане, као и бројне госте који се очекују на Сајму, забављати престижни оркестар трубе из Гуче.

Бранковићева је навела да су у три сајамска дана у дворани „Центар“, гдје ће улаз бити бесплатан, од 10.00 до 18.00 часова за све посјетиоце припремљена изненађења – наградне игре са поклон путовањима, специјални сајамски попусти, дегустације делиција из различитих поднебља што је додатни разлог за посјету.

– Сви посјетиоци добиће прилику да себи приуште љетовање по жељи уз ексклузивне попусте. Сајамски дани, осим што су мјесто сусрета и умрежавања бројних туристичких радника и дестинација, ове године биће обогаћени необичним садржајима – навела је Бранковићева.

Она је рекла да је овај догађај оплемењен презентацијом заједничког пројекта „Од поља до стола“ на штанду ученика Угоститељско-туристичке и Пољопривредне школе и Удружења послодаваца угоститељства и туризма ХОРЕК-а који ће приказати кулинарско умијеће, домаће производе из своје радиности, уз могућност дегустације.

– Туристичка понуда без домаћих производа није комплетна, а ни потпуна. Велики број туриста из цијелог свијета на Балкан долази управо због домаћих производа и укусних делиција – рекла је Бранковићева.

Према њеним ријечима, печат на дегустацију ставиће домаћи деликатес „Змијањски колач“ из добро познате „Кухињице“ и покровитеља Туристичке организације Републике Српске.

– За љубитеље роштиља лесковачки воз је неприкосновен у својој понуди која ће бити представљена на сајму у Бањалуци – истакла је Бранковићева.

Бранковићева је додала да се ова велика међународна сајамска манифестација одржава у организацији компаније „РС консалтинг енд трејд“ /RS Consulting and Trade д.о.о. Бањалука/, уз институционалну подршку Министарства спољне трговине и економских односа у Савјету министара, Министарства трговине и туризма Републике Српске и града Бањалука као домаћина.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВјетар на планинама до 70 километара на час, у Херцеговини и 140 литара кише
Сљедећи текст„Отворено с грађанима“: Центар за социјални рад Пале представио своје активности (Видео)