Насловна Најновије У недјељу „Скокови са вишеградске ћуприје“

У недјељу „Скокови са вишеградске ћуприје“

228
0

У Вишеграду ће у недјељу, 16. јула, бити одржана спортско-туристичка манифестација „Скокови са вишеградске ћуприје“ коју шеснаесту заредом организује Туристичка организација под покровитељством општине Вишеград.

Као и претходних година Вишеград ће угостити скакаче из Србије, Црне Горе и БиХ.

Према ријечима директора вишеградске Туристичке организације Марка Божића, из Вишеграда ће и ове године отићи лијепа слика Дрине и ћуприје у свијет, а све са циљем како би заинтересовали све оне који још нису посјетили Вишеград да то што прије учине.

„Ми спадамо у општине који имају ту привилегију да захваљујући задужбирану великом везиру Мехмед-паши Соколовићу имамо једну овакву грађевину на којој можемо да организујемо различите манифестације, а скокови спадају у ред најатрактивнијих“, додао је Божић.

Он каже да ће ове године са старе ћуприје скакати око 20 најхрабријих скакача из региона, а домаћини су обезбиједили и пригодине награде – за прво мјесто награда је 700 КМ, за друго 500, а за треће 300 КМ.

Скокови на мосту Мехмед-паше Соколовића почеће у 16.00 часова.

Прва манифестација „Скокови са вишеградске ћуприје“ одржана је 2007. године када је Унеско овај мост ставио на листу заштићених споменика свјетске културе.

ИЗВОРОпштина Вишеград
Претходни текстОдбојкашице Србије на припремама на Палама
Сљедећи текстЕмисија ,,Пулс града“, 12. јул 2023. године (ВИДЕО)