Насловна Најновије У Обреновцу стартује бициклистичка трка Београд – Бања Лука

У Обреновцу стартује бициклистичка трка Београд – Бања Лука

83
0

Међународна бициклистичка трка Београд-Бањалука, почиње данас, уз учешће 175 бициклиста из више од 40 земаља свијета, у пет етапа.

Кружна трка биће одржана данас у Обреновцу, а сутра трка стартује из Београда и вози се преко Павловића моста и то без задржавања на граничном прелазу до Бијељине.

Трећа етапа вози се од Зворника до Власенице, четврта од Вишеграда преко општина у Републици Српској до врха Јахорине, а посљедња пета етапа возиће се од Добоја до Бањалуке, гдје је циљ трке.

Извршни директор Трке и генерални секретар Бициклистичког савеза Републике Српске Горан Гуска рекао је раније да учествује 25 екипа из више од 40 држава свијета са четири континента, а трку ће пратити више од 50 медијских кућа и преносиће се уживо.

Директор Трке Владимир Кувеља истакао је значај овог такмичења који спаја и промовише Србију и Републику Српску, напомињући да је у трку укључено 17 општина и градова.

Куваља је навео да иза „ове трке стоје и предсједници Републике Српске Милорад Додик и Србије Александар Вучић, као и двије владе“.

Ово ће бити осамнаеста бициклистичка трка Београд-Бањалука заредом.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстНаставак суђења Додику и Лукићу
Сљедећи текстТрогодишња Милица Ракић – симбол страдања дјеце у НАТО агресији