Насловна Најновије У рекордном року подијељене карте за све представе

У рекордном року подијељене карте за све представе

104
0

Вршилац дужности директора Народног позоришта Источно Сарајево Јелена Крстић, изјавила је Срни, да су усљед великог интересовања публике, у рекордном року подијељене бесплатне карте за све представе за наредне дане.

Бесплатне карте за грађане су обезбиједили град Источно Сарајево и општина Источно Ново Сарајево, а могле су се преузети од сриједе, 22. маја.

Крстићева је подсјетила да ће прва представа у новоотвореном позоришту бити одиграна вечерас, када ће глумци Народног позоришта Републике Српске извести представу „Госпођица“.

Сутра је на програму „Боинг-боинг“ Никшићког позоришта, а у терминима од 11.00 и 13.00 часова глумци Дјечијег позоришта Републике Српске, одиграће представу „Црвенкапица“.

У недјељу, 26. маја, биће одиграна представа „Успомене Саре Бернар“ у извођењу Тање Бошковић.

У Источном Сарајеву синоћ је свечано отворено Народно позориште, које је након бањалучког друго национално позориште Републике Српске.

Народно позориште Источно Сарајево, грађено је у етапама средствима општине Источно Ново Сарајево, која је уложила 2,5 милиона КМ и уз подршку из буџета Републике Српске од 3,5 милиона КМ.

Идеја о изградњи ове установе културе датира из 2003. године, када су почели и први радови, а изградња је оживјела 2017. године уз подршку Владе Републике Српске, града Источног Сарајева и општине Источно Ново Сарајево.

ИЗВОРсрна, фото илустрација РТВИС
Претходни текстИсточно Сарајево: Пријетњама и уцјенама изнудио 350 КМ
Сљедећи текстНапредују радови на изградњи храма на Јахорини