Насловна Најновије У Рогатици прикупљено 27 доза крви

У Рогатици прикупљено 27 доза крви

140
0

У акцији добровољног давања крви у Рогатици данас је прикупљено 27 доза ове драгоцјене течности, рекла је Срни шеф Службе за трансфузију Универзитетске болнице Фоча Сенка Милић.

Милићева је навела да је презадовољна данашњом акцијом и да је прикупљена крв намијењена пацијентима из Рогатице који се лијече у Универзитетској болници у Фочи.

Она је изразила задовољство одзивом младих давалаца крви, углавном матураната, од којих је њих десетак испунило услове за даривање крви.

Секретар Општинске организације Црвеног крста у Рогатици Весна Ристић рекла је Срни да је данашња акција одржана под мотом „Ваших пет минута – нечији цијели живот“ протекла веома успјешно и изнад очекивања организатора.

Она је нагласила да се за акцију пријавило 49 давалаца, међу којима је био и вишеструки давалац Милутин Делић који је данас даривао крв 49. пут.

Ристићева је навела да су учесници у овој хуманој акцији углавном вишеструки даваоци, те додала да се први пут акцији одазвало и 30 матураната.

Организатор данашње акције је општинска организација Црвеног крста у сарадњи са Заводом за трансфузијску медицину Републике Српске из Фоче.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПри крају изградња канализације у насељу Доња Црнча
Сљедећи текстУ петак на Палама краткотрајни прекиди у испоруци струје