Насловна Најновије У септембру панел-дискусија о породици и њеном опстанку

У септембру панел-дискусија о породици и њеном опстанку

204
0

Панел-дискусија о породици и њеном опстанку на простору Републике Српске биће одржана 9. септембра у Вишеграду, договорили су то начелник ове локалне заједнице Младен Ђуревић и предсједник Удружења вишечланих породица Републике Српске Милан Готовац.

Готовац је рекао новинарима да су разговарали о предавању које ће Удружење организовати у сарадњи са ресорним министарством, на којем ће бити ријечи о мјерама и борби породица за опстанак, не само у Вишеграду, него у Републици Српској.

Он је захвалио општини што је прогласила Удружење из Вишеграда од општег интереса, те позвао начелнике других општина у Републици Српској да донесу исту одлуку.

Ђуревић је рекао да је вишеградско Удружење вишечланих породица скупштинском одлуком проглашено од општег интереса, што је много олакшало његов рад, посебно када је ријеч о финансирању.

„Удружење се сада финансира директно из општинског буџета, тако да не морају да учествују кроз пројектно финансирање, што је до сада отежавало њихов рад“, истакао је Ђуревић те додао да је сарадња између општине Вишеград и Удружења вишечланих породица на завидном нивоу.

Састанку су присуствовали предсједници локалних удружења вишечланих породица из Пала, Рогатице и Вишеграда.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДруги Кајак-кану Дрина фест окупио авантуристе и љубитеље природе
Сљедећи текстПоложен камен темељац за изградњу Хидроелектране Дабар