Насловна Вијести У тор упале дивље звијери, поклано 13 оваца

У тор упале дивље звијери, поклано 13 оваца

189
0

У селу Суваја, које се налази на подручју Општине Босански Петровац, током протекле ноћи усмрћено је 13 оваца на имању које припада власници С.В. , а овај догађај се још истИако је према првобитним информацијама дошло до упада вукова у тор с овцама, из Ловачког друштва „Срндаћ“ кажу како је могуће да су штету узроковали пси луталице или шакали.

 

-У овоме тренутку не можемо са сигурношћу рећи шта се тачно догодило, једино је сигурно да су овце усмрћене и да је власница претрпила штету – рекао је Адо Рамић, предсједник поменутог друштва.

Према његовим ријечима, већ дуже вријеме није забиљежено присуство вукова на овоме подручју, обзиром да се ради о животињама које живе у чопорима и налазе се у непрестаним миграцијама током којих прелазе огромна пространства.

-Догађа се да ту и тамо залута неки вук самотњак, али се овдје ради о више животиња које дјелују у чопору – рекао је Рамић.

Како сазнајемо, постоји велика вјероватност да су штету узроковали пси луталице или шакали.

Занимљиво је да су шакали и вукови смртни непријатељи, те да шакали напуштају подручја која запосједају вукови и траже друге просторе за себе.ражује.

ИЗВОРNezavisne novine
Претходни текстВладо Ђајић се сусрео са Биљаном Чекић, хероином филма „Дара из Јасеновца“
Сљедећи текст„Пулс града“, 24.10.2023.