Насловна Најновије У уторак обиљежавање славе борачке организације

У уторак обиљежавање славе борачке организације

204
0

Борачка организација општине Пале у уторак, 8. новембра, обиљежава крсну славу Светог Димитрија – Митровдан, када ће бити служен парастос погинулим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату и положени вијенци на централни споменик.

Предсједник Предсједништва општинске Борачке организације Јасна Лазаревић Гавриловић рекла је Срни да је за слободу Републике Српске животе дало 477 бораца са Пала и да је ово прилика да их се присјете, али и да се, уз присуство великог броја чланова, у пријатељској атмосфери свечано прослави слава.

Парастос у Цркви Успења Пресвете Богородице на Палама биће служен у 11.30 часова, а полагање вијенаца је у 11.50 часова.

Гавриловићева је истакла да су организација са највећим бројем чланства на овој регији, појаснивши да је општина Пале, према пријератном попису становништва, имала највећи одзив мобилизацији и да је природно да Борачка организација покрива изузетно велики број борачких категорија.

„Овој бројци значајно доприносе и сви они борци и борачке категорије, који су се по завршетку рата доселили на Пале, ту засновали свој живот“, истакла је Гавриловићева.

Према њеним ријечима, жеља Борачке организације Пале је да ове и сваке наредне године борци и борачке категорије своју славу прославе саборно, са жељом да мртве саборце не забораве, али и да се њихова права далеко више поштују него што је то данас.

Гавриловићева је нагласила да се организација залаже и да ће то чинити и у у будућности да се његује култура памћења и сјећања, поправи материјални и сви други статуси ове категорије становништва да би сви заједно заузели положај у друштву заслужен учешћем у стварању Републике.

Ломљење славског колача и славски ручак планирани су у 17.00 часова у свадбеном салону „Сара“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНајвише гасили шумске пожаре и ниско растиње
Сљедећи текстУ газдинству „Височник“ засађено 7.050 садница смрче