Насловна Вијести Република Српска Фонд ПИО: Правовремено и тачно извршене све обавезе Фонда према бањалучким пензионерима

Фонд ПИО: Правовремено и тачно извршене све обавезе Фонда према бањалучким пензионерима

94
0

Фонд за пензијско-инвалидског осигурања /ПИО/ Републике Српске саопштио је данас да је правовремено и тачно извршио све обавезе и доставио фајлове банкама и чекове Поштама Српске на основу којих је 6. фебруара извршена исплата за 41.407 корисника права са пријављеном адресом на подручју града Бањалука.

У саопштењу се наводи да је обавеза Фонда по основу потписаног споразума била да на дан 30. децембар за све кориснике права који живе на територији града Бањалука обрачуна једнократну новчану накнаду по основу одлуке Скупштине града, те да је нетачна изјава градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да Фонд ПИО за знатан број пензионера са пребивалиштем у Бањалуци који су пензију остварили у другим градовима није обрачунао подршку.

– По нашим евиденцијама, у централној ликвидатури исплате на 30. децембар са пријављеном адресом и поштанским бројевима на територији града Бањалука налазило се укупно 41.407 корисника права. Од тога је путем банака пензију примало 29.788 корисника права, а путем Пошта Српске 11.619 – наведено је у саопштењу.

Из Фонда истичу да воде матичну евиденцију корисника права у којој се од података, између осталог, налази и адреса становања са поштанским бројем коју су корисници права пријавили приликом подношења захтјева за остваривање права на пензију.

Такође, кажу у Фонду, корисник права је дужан да сваку накнадну промјену адресе са поштанским бројем уредно пријави Фонду како би наставили несметану исплату пензије за истог корисника на нову адресу.

Из Фонда истичу да је нетачна изјава градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да „Фонд ПИО, грешком или не, за знатан број пензионера са пребивалиштем у Бањалуци који су пензију остварили у другим градовима није обрачунао подршку, а они не желе да ови пензионери то не добију“.

– Ову изјаву у најмању руку сматрамо некоректном и истовремено демантујемо – наводе из Фонда за пензијско-инвалидско осигурање Републике Српске.

 
ИЗВОРРТРС
Претходни текстПале, отворена изложба радова насталих на Међународној ликовној колонији, прилог РТВИС, 9.2.2023. (ВИДЕО)
Сљедећи текстСтево Мумовић ослобођен оптужби за злочине у Власеници