Насловна Најновије Фочанским пољопривредницима 50.000 КМ подстицаја за механизацију

Фочанским пољопривредницима 50.000 КМ подстицаја за механизацију

131
0

Општина Фоча додијелила је подстицаје пољопривредницима за набавку пољопривредне механизације. За ову намјену из општинске касе издвојено је око 50.000 КМ.

Право на новчану подршку до 5.000 КМ остварила су 24 пољопривредника. Међу њима је и Недељко Матовић из Јошанице, који се бави производњом поврћа и воћа.

-Искористио сам повољну прилику да купим трактор, у шта сам уложио 34.000 КМ. То ће мом домаћинству много да значи-рекао је Матовић.

 

И пољопривреднику из Челебића Ивку Остојићу овај вид подршке добро је дошао за куповину трактора.

-Доста сијена косим и превозим, како за своје потребе, тако и комшијама, па сам се опредијелио за трактор. Имам један трактор, балирку и остале тракторске прикључке, па ће ми овај нови трактор олакшати посао-рекао је Остојић.

За набавку пољопривредне механизације конкурисао је и млади пољопривредник из Штовића Миљан Стојановић.

-Бавим се сточарством, овчарством и козарством. Стадо броји више од 120 оваца и конкурисао сам за куповину косачице. Добро ће ми доћи и олакшати посао, а надам се да ће бити прилике и у будућности да конкуришем за осталу механизацију-рекао је Стојановић.

Корисници помоћи одабрани су на основу општинског Правилника о условима и начину остваривања новчаних подстицаја у пољопривреди за ову годину. На састанку са начелником општине Миланом Вукадиновићем упознати су и са осталим подстицајима.

-Циљ нам је да људи који живе на селу опстану на својим имањима, да се баве пољопривредном производњом и прошире имања. Такође, и да подстакнемо људе да се врате на село, обнове имања и почну да се баве пољопривредом-рекао је Вукадиновић.

За подршку развоју пољопривреде из општинског буџета годишње се издваја више од 150.000 марака.

ИЗВОРRadio Foča
Претходни текст„Кафе Трезор“ најбоља екипа Икетовог меморијала
Сљедећи текстФоча: Сутра прекид у електроснабдијевању