Насловна Најновије Халеп: Почиње најтежи меч мог живота

Халеп: Почиње најтежи меч мог живота

230
0

Румунска тенисерка Симона Халеп, која је данас суспендована јер је на тесту доказано да је на УС опену у њеном организму био присутан лијек роксадустат, поручила је да није свјесно узела недозвољену супстанцу.

– Данас почиње најтежи меч мог живота: борба за истину. Обавијештена сам да сам тестирана позитивно на супстанцу која се зове роксадустат у екстремно малим количинама, што је највећи шок моје каријере. Кроз цијелу моју каријеру, идеја о варању никада ми није пала на памет, јер је то потпуно против мојих вриједности са којима сам васпитана. Суочити се са оваквом ситуацијом, осјећај је збуњености и издаје – написала је Халепова на друштвеним мрежама и додала:

– Борићу се до краја да докажем да никада свјесно нисам узела недозвољене супстанце и имам вјеру да ће, прије или касније, истина изаћи на видјело.

Роксадустат је супстанца која је на листи забрањених Свјетске анти-допинг агенције, а ријеч је о лијеку против анемије, који повећава ендогену производњу еритропоетина и стимулише производњу хемоглобина и црвених крвних зрнаца.

Симона Халеп тренутно је девета тенисерка свијета, а свјетски број један постала је 9. октобра 2017. године.

У каријери је освојила 24 трофеја у синглу, укључујући и титуле на Ролан Гаросу (2018.) и Вимблдону (2019).

ИЗВОРБ92
Претходни текстСО Пале: Усвојен Извјештај о извршењу буџета за првих шест мјесеци (ВИДЕО)
Сљедећи текстУ суботу промјенљиво облачно уз сунчане периоде