Насловна Најновије Хан Пијесак награђен за пројекте у мјесним заједницама

Хан Пијесак награђен за пројекте у мјесним заједницама

114
0

Начелник општине Хан Пијесак, Слободан Ђурић, потписао је споразум о рeализацији одабраног пројекта „Корак напријед за мјесне заједнице на подручју општине Хан Пијесак“ који ће бити подржан донаторским средствима (око 70 %).

Кроз пројекат ће се изградити ЛЕД јавна расвјета у МЗ Мркаљи и Џимрије док ће се у МЗ Поджепље адаптирати и опремити објекат за потребе ове мјесне заједнице.

Хан Пијесак је једна од партнерских општина у пројекту „Јачање улоге мјесних заједница у Босни и Херцеговини – фаза II“ који имплементира UNDP, а финансирају Владе Швајцарске и Шведске. Важну улогу имали су Савез општина и градова Републике Српске као и Савез опћина и градова Федерације Босне и Херцеговинe, који су за укључене јединице локалне самоуправе организовали различите тренинге и друге активности.

Од 22 јединице локалне самоуправе награду су добиле 4: Србац и Хан Пијесак из Републике Српске, а из Федерације Босне и Херцеговине, Калесија и Травник.

Очекујемо ће овај пројекат бити истински корак напријед и заинтересовати и друге мјесне заједнице за проактивно учешће и јачање њихове улоге, али и да ће наши донатори, Шведска и Швајцарска, и у будућности подржавати сличне иницијативе.
Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini Embassy of Sweden in Sarajevo

ИЗВОРОпштина Хан Пијесак
Претходни текстКонкурс за награду – Дара Секулић за 2024. годину
Сљедећи текстИстрага случаја тровања алкохолом 26 дјеце