Насловна Најновије Хан Пијесак: Чучкови књижевни сусрети

Хан Пијесак: Чучкови књижевни сусрети

134
0

У петак, 25. марта 2023. године, у сали Дома културе организовано је дружење са књижевницом Александром Михајловић, под називом ,,Софијине мудролије с Марком Краљевићем“.

У суботу, 26. марта 2023. године, након окупљања учесника манифестације и полагања цвијећа на гроб Бранка Чучка, у читаоници библиотеке представљен је књижевни портрет Александре Михајловић и изложба ,,Минијатуре“, а након тога посјетиоци су имали прилику да чују предавање Кајоко Јамасаки ,,Древна јапанска поезија“.

У вечерњим часовима у сали Дома културе учеснике манифестације и публику поздравили су Наташа Кулашинац, директорка Матичне библиотеке Источно Сарајево и Слободан Ђурић, начелник општине Хан Пијесак. Бесједу је говорио проф. др Саша Кнежевић, а након саопштења жирија о овогодишњем лауреату уручена је и награда ,,Чучкова књига“ пјесникињи Маји Михајловић, за збирку пјесама „Бродови, богови и мали пожари у рукама“. Жири је радио у саставу: Милка Колунџић, Михаела Шумић и Саша Губеринић.

На књижевној вечери говорили су и књижевници: Кајоко Јамасаки, Ђорђе Нешић, Сретен Видаковић, Миладин Берић, Александра Михајловић, Слободан Јовић и Аћим Тодоровић. У умјетничким дијелу програма учествовали су Јована Бојанић, проф. музике, вокални солиста, Пеђа Харт, проф. музике, музичка пратња, Звездана Стојаковић, водитељка и Милош Лучић, ученик гимназије.

ИЗВОРФБ Општина Хан Пијесак
Претходни текстСутра у Палама полагање камена темељца за изградњу новог објекта Полицијске управе
Сљедећи текстНападач Арсенала Мика Бирет изабрао да игра за младу репрезентацију Данске